Intrebari frecvente

Home / Intrebari frecvente

Metabolic Balance® este un program pentru reglarea metabolismului pentru reglarea greutăţii corporale – realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției. Cu ajutorul programului vă veţi adapta alimentația de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și realizat special pentru dumneavoastră. Baza este constituită de planul dumneavoastră personal de nutriţie, realizat în funcție de datele actuale de laborator și de informațiile personale legate de sănătate.

Planul dumneavoastră individual de nutriție facilitează un echilibru metabolic între “chimia” organismului dumneavoastră și “chimia” alimentară potrivită. Nu vă veți hrăni doar cu alimentele și mineralele sănătoase și indispensabile organismului dumneavoastră, ci veți consuma într-o mai mare măsură acele alimente de care are nevoie organismul dumneavoastră, pentru o reechilibrare a metabolismului. Planul dumneavoastră ia în considerare situaţia particulară a organismului dumneavoastră, fiind realizat exclusiv pe baza datelor dumneavoastră personale.

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale. Pentru a vă atinge objectivul fără dificultăţi şi într-un timp rezonabil, veți fi susținuți de consilieri specializaţi şi certificaţi în acest scop.Fie un medic,un terapeut sau un consultant de nutriție – aici veţi găsi consultantul metabolic balance® care vă convine.

Prin planul de nutriţie personalizat furnizaţi organismului dumneavoastră toate alimentele sănătoase de care are nevoie. Alimentele nu sunt selectate în funcţie de conţinutul lor de calorii, sau de procentul de lipide, proteine şi carbohidrați. Singurul criteriu de selectare este acțiunea alimentului asupra echilibrului dumneavoastră hormonal. Astfel se stimulează metabolismul sănătos, fiind provocată o secreție adecvată de insulină. Cu ajutorul noilor reguli de alimentaţie şi de preparare foarte simplă a alimentelor vă veţi normaliza ușor și pe termen lung greutatea şi vă veți întări echilibrul hormonal.

  • supraponderabilitatea sau obezitatea dumneavoastră cere o soluţie durabilă dacă doriţi să slăbiţi intr-un mod sănătos.
  • dacă suferiţi deja de boli aflate în strânsă legătură cu supraponderabilitatea, respectiv cu o alimentaţie inadecvată. Acestea pot fi de exemplu boli ca diabetul tip II, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului lipidic, tensiune arterială, etc.
  • dacă, indiferent de vîrstă, doriţi să fiţi într-o formă bună și plină de energie.

Consilierul metabolic balance® pe care l-aţi ales vă însoţeşte pe parcursul celor 4 faze succesive ale programului. În cursul primei ședințe consilierul metabolic balance® va realiza anamneza şi va lua o probă de sânge. După analizarea sângelui în laborator se centralizează toate rezultatele și datele. În institut va fi realizat prin intermediul programului computerizat planul dumneavoastră individual de nutriție. Consilierul dumneavoastră metabolic balance® vă va înmâna planul şi vă va explica în detaliu modul de aplicare.

Începeţi cu faza 1, care durează 2 zile şi serveşte pregătirii. Faza 2 – așa numita fază de reechilibrare severă – este prezentată foarte exact în plan şi va fi condusă foarte atent de către consilierul metabolic balance®. Această fază durează cel puţin 14 zile, de regulă pînă când atingeți greutatea dorită. În faza 3 includeți și alte alimente în planul dumneavoastră de nutriție. Şi această fază va fi supravegheată de consilierul metabolic balance®. Programul se încheie cu faza 4 – faza de menţinere – pe care o puteţi implementa cu ușurință pe tot parcursul vieţii. Acum vă consolidaţi succesul obţinut, respectând anumite reguli de alimentaţie care vă sunt deja bine cunoscute

Nu, refuzăm expedierea directă a planului de nutriție, deoarece succesul este indisociabil legat de o consiliere competentă. Profitaţi de contactul cu un consilier metabolic balance® – vă va susţine moral şi vă va ajuta pe parcursul perioadelor de “secetă”.

Planul meselor dumneavoastră este atît de multilateral încît puteţi planifica din timp şi vă puteți organiza în mod individual în avans fiecare zi. Fiţi creativ! – consilierul dumneavoastră metabolic balance® vă va susține. Cartea “metabolic balance®” cuprinde şi un capitol de reţete, iar la începutul anului 2006 a apărut cartea specială de rețete metabolic balance®.

Organismul dumneavoastră necesită pentru digestive un timp adecvat și repaus alimentar. Orice gustare între mese ar perturba acest proces metabolic, cauzând bine cunoscutele atacuri de adefagie. Din acest motiv respectaţi consecvent pauza de 5 ore.

Nu, o dată ce metabolismul s-a adaptat la noul mod de alimentaţie iar dumneavoastră v-ați atins țelul propus, în fazele 3 și 4 este vorba de o relaxare, respectiv menținerea succesului obținut. Aici sunt valabile doar unele reguli de bază care vă sunt deja bine cunoscute. Însă puteți fi siguri că veți avea experienţe comune cu ceilalți paticipanţi: veţi constata care alimente vă fac bine și care nu. În cazul în care luați o dată o masă copioasă păstrați pentru câteva zile din nou regimul din faza severă și veți avea din nou totul sub control.

Da, trebuie. Pentru că planul de nutriție individual nu reprezintă un produs generat la întîmplare, ci este rezultatul datelor dumneavoastră de anamneză şi de laborator. Este unic, la fel ca o amprentă digitală. Alimentele selectate în acest plan vă susţin metabolismul şi vă conferă componentele care v-au lipsit pînă acum. Participaţi la această cu totul nouă experienţă! Rețetele noastre vă vor ajuta să prindeți încredere în nou.

Da, în special în faza 2 trebuie să respectaţi exact cantităţile indicate, deoarece aceste date sunt correlate cu greutatea corporală dorită. După ce v-aţi atins objectivele contactaţi-vă consilierul metabolic balance® pentru a vă indica ce abateri de la cantitățile specificate sunt posibile.

Dacă respectaţi exact planul veți mânca mai puţin decît înainte dar mai încet şi cu apetit. La sfîrşitul fiecărei mese veți fi sătul, deoarece veți mânca de trei ori pe zi alimente bogate în energie şi nu veţi suferi de foame. Între mese veţi bea suficiente lichide şi vă veţi simţi în formă. Dacă în primele zile vă simţiţi obosit spre seară, oferiți-vă dumneavoastră și corpului dumneavoastră o pauză, mergând mai devreme la culcare.
Astfel facilitaţi progresul spre atingerea scopului dorit.

Din păcate, în cazul în care dumneavoastră – indiferent din ce motive – nu consumaţi nici un fel de proteină animală şi vă alimentaţi exclusiv cu fructe, legume şi produse din cereale, nu puteţi participa la programul metabolic balance®. Dacă doriţi să aflaţi mai multe legat de bazele medicale ale acestui program vă sugerăm să citiţi cartea “metabolic balance®”.

Da bineînţeles. Vom lua în considerare acest lucru la realizarea planului şi la determinarea cantităţilor pentru mese. În orice caz, veţi face un lucru bun pentru sănătatea, forma şi vitalitatea dumneavoastră. Vorbiţi cu consilierul dumneavoastră metabolic balance® despre dorinţele dumneavoastră – vă va sfătui cu plăcere.

metabolic balance® nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Planul dumneavoastră este planul dumneavoastră. El ia în considerare numai valorile dumneavoastră de laborator, metabolismul dumneavoastră şi propriile dumnevoastră obiceiuri alimentare. Vă garanteză succesul şi în acelaşi timp vă învaţă să distingeţi care alimente vă priesc şi care nu. Consecinţa? Depinde numai de dumneavoastră dacă reuşiţi să menţineţi objectivul atins. Planul dumneavoastră individual de nutriţie reprezintă programul dumneavoastră personal pentru succesul de durată.